Succesvol in je joggingbroek

De overheid kondigde afgelopen week weer nieuwe maatregelen aan. Hoe Bold we ook zijn, ook ónze veerkracht is niet onuitputtelijk en een shotje oxytocine op z’n tijd hebben we allemaal nodig. De verliefden, verloofden en getrouwden onder ons zullen dat laatste vast genoeg krijgen, maar hun jengelende kinderen of etterende partners zijn vast niet alleen maar goed voor oxytocine; ze zorgen waarschijnlijk ook voor een (on)gezonde dosis frustratie. Kortom: wat je thuissituatie ook is, we kunnen allemaal wel een steuntje in de rug gebruiken in deze tijd. Nieuwelingen AimyRosanne en Jessica balen nog eens extra van dat thuiswerken, want zij leren zo hun collega’s bijna uitsluitend virtueel kennen. En da’s toch anders. Zij zetten daarom Bold's tips voor succesvol thuiswerken (al dan niet in joggingbroek) op papier. 
 

Rust, reinheid en regelmaat 

De pandemie biedt ons de kans om ons eigen ideale werkritme te ontdekken. Maar aangezien Nicole nimmer nooit niet stopt met werken, om maar een voorbeeld te noemen, moeten we elkaar daarin een beetje scherp houden. Wij doen dat zo:
  • Be bold and beautiful. Een joggingsbroek mag, maar niet elke dag. Tijdens de wekelijkse vergadering op maandag showt iedereen daarom z’n outfit. Mooie stok achter de deur en een leuk begin van de week. Classy and Sassy Rosanne beoordeelt de outfits en geeft stylingadvies. 
  • Strakke billen in je joggingbroek (of mantelpakje of pantalon): beweging! Het hele team gebruikt de app “Ommetje, ontwikkeld door hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hiermee kunnen we samen wandelen zonder op dezelfde locatie te zijn én houden we niet alleen ons lichaam, maar ook onze hersenen gezond. Aanrader! Dat ommetje is trouwens ook heel geschikt voor een telefonisch “koffieautomaatpraatje”.
  • Een dagschema. Queen of Rhytm Aimy - hierbij ook gebombardeerd tot dagbestedingsconsulent - adviseert ons over het inrichten van de dag. Tipje van de sluier: iets met héél vroeg opstaan, voedingsschema’s en een stappenteller.
Meerwaarde: een ritme geeft rust en zorgt voor meer energie. En dat resulteert uiteindelijk weer in immer goede EMVI-plannen. Oók in het Coronatijdperk.
 
Meer weten over het effect van ritme op ons welzijn? Lees dan 'Ritme: op zoek naar een terugkerende tijd' (2012) van hoogleraar publieksfilosofie Marli Huijer.
 

Flow 

In deze tijd hebben veel mensen gebrek aan èchte ontspanning. Wat dat is? Een boek lezen, yoga of uit het raam staren (mijmeren), oftewel: ‘flow-activiteiten’. Wie in een flow raakt, ontspant echt, ontdekte de Hongaars-Amerikaanse psycholoog Mihály Csíkszentmihályi. Als je vermoeid bent, kun je je er alleen moeilijker toe zetten om flow-activiteiten te gaan doen. Netflix ligt op de loer (en dat is dus geen flow-activiteit!). Een negatieve spiraal dus. Om elkaar te blijven inspireren tot echte ontspanning, bespreken we wekelijks de beste boeken, podcasts, artistieke hobby’s en andere leuke dingen om je vrije tijd mee in te vullen (en oké, we geven het toe…soms komt er natuurlijk ook weleens een Netflixserie voorbij).
Meerwaarde: we werken iedere dag met frisse, creatieve energie aan onze EMVI-plannen.
 

Een kleine selectie uit onze tips:

  1. The artist’s way (boek)
  2. Thirst aid kit (podcast)
  3. Red de Millennial (podcast)
  4. De brand in het landhuis (podcast)
  5. Schilderen op nummer (voor de bijna-artiesten)
  6. ZOOMba (via youtube)
  7. Harry Potter, voorgelezen door Stephen Fry (luisterboek)
  8. Online hardlooptraining (Bestaat echt! Veel hardloopclubs geven online lessen)
     

… EXTRA TIPS VOOR ONS?

Meer boekentips, podcasttips of thuiswerktips ontvangen we graag! Reageer op LinkedIn of via info@boldtenders.nl
 

… MEER LEZEN?

De meeste mensen hebben het wel gehad met de online posts en artikelen over thuiswerktips, dat weten we. Onze unieke Boldtips zijn daarop natuurlijk een uitzondering. Ben je het nog niet zat, lees dan ook nog even dit artikel: 'Met deze tips hou je thuiswerken langer dan een week uit'. Of één van onze eerdere posts over thuiswerken: '6 tips om creatief te blijven tijdens de lockdown' en 'Aimy's eerste maanden als tenderspecialist'


Auteur: Jessica Verheij

 

Gerelateerde blogs en projecten
Copyright 2024 Bold Tenders